mandag den 3. december 2012

Havregrynskugler
Havregrynskugler fås i mange varianter. Det er vel lige før ethvert hjem med respekt for sig selv har sin egen opskrift på havregrynskugler. Nogen laver dem chokolade og marcipan. Nogen med sukker, havregryn, kakao og smør - og ikke andet.

Min variant er med mandelessens, og det kan lyde lidt  mystisk, men næsten alle der smager dem beder om opskriften, så et eller andet kan den opskrift i hvert fald. Derudover er opskriften vegansk hvis man vælger en vegansk margarine. MARGARINE? spørger I nok. Ja, jeg bruger en blød plantemargarine. Jeg har prøvet at lave kuglerne med smør, og det blev overhovedet ikke særlig lækkert. Smørret dominerede alt for meget. Man skal dog også undgå de hårde stegemargarine. Det bliver også noget juks. Det bedste er en helt almindelig plantemargarine - gerne 60 % fedt, men den almindelige med 80 % er også fin.


Havregrynskugler


Ingredienser:

125 g. margarine 60 %
250 g. havregryn
50 g. kakao
4 spsk. kaffe
2 tsk. mandelessens
200 g. sukker

50 g. kokosmel

Fremgangsmåde

1. Alle ingredienserne æltes sammen (undtaget kokosmel). 

2. Trilles til kugler der rulles i kokosmel. Opbevares på køl. 

ProPoints: 73 points for hele portionen

2 kommentarer:

 1. Kan man lave dem med noget andet end kaffe?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Julie

   Det kan du godt. Du kan bruge vand, juice eller mælk. Mælk vil nedsætte holdbarheden til mindre end en uge og juice vil ændre smagen (måske til det bedre).

   Jeg vil dog anbefale kaffen. Kuglerne smager slet ikke af kaffe, og mine veninder der ikke drikker kaffe spiser dem gerne i store mængder. Så hvis det handler om smagen kan du roligt holde dig til kaffen :)

   Slet