torsdag den 30. maj 2013

Kartoffelsalat med Æg, Bacon og Bønner




Jeg lavede denne salat til madpakke og weekendfrokost, men den har faktisk en række muligheder. Den kan også udgøre en fyldig tilbehørsalat, eller være et hovedmåltid i sig selv. Hvis dressingen ændres lidt er retten tilmed børnevenlig.

Kartoffelsalat med Æg, Bacon og Bønner til 2 personer til frokost


Ingredienser:

Salat:
300 g. små kartofler
2 æg
100 g. grønne bønner
75 g. bacon 
50 g. grønne oliven
50 g. babyspinat
1 dl. croutoner

Dressing:
½ fed hvidløg
2 tsk. olivenolie
1 tsk. æblecidereddike
½ tsk. sennep
1 tsk. kapers

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne ca. 15 min i letsaltet vand, til de netop er møre. 

2. Kog æggene hårdkogte ca. 8 min. 

3. Blancher bønnerne i letsaltet vand ca. 5 min. 

4. Steg bacon sprødt på en pande og læg det på køkkenrulle. 

5. Rør presset hvidløg, olivenolie, eddike, sennep og kapers sammen og smag til med salt og peber. 

6. Anret kartofler, spinat, bønner, oliven, bacon, æg og croutoner på to tallerkener og fordel dressingen herover. 

ProPoints: 10 points per person







Ingen kommentarer:

Send en kommentar