lørdag den 22. juni 2013

Spicy Italiensk Salatpizza

Ugens tema: Italien






Jeg skulle have haft gæster til aftensmad idag, men desværre blev det aflyst. Planen var at servere en spicy italiensk salatpizza, og ingredienserne var købt ind, så nu er der pizza for alle pengene til de næste dage. Pizzaen er sammensat af en pizza al salame (salamipizza), rucola, tomat og en chili-hvidløgsolie. Bunden er som pizzaen for et par dage siden.

Spicy Italiensk Salatpizza til 2 personer


Ingredienser:

Pizzabund:
10 g. gær
1½ dl. vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
ca. 200 g. mel

Tomatsauce:
70 g. koncentreret tomatpure
2 tsk. olivenolie
1 spsk. vand
1 tsk. salt
peber
1 tsk. oregano

Fyld:
100 g. revet ost
40 g. italiensk salami
50 g. rucola
4 tomater
½ rød chili
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i vand, tilsæt sukker, salt og olie og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt godt.

2. Hæver tildækket på komfuret 45 min mens ovnen opvarmes til 250 grader. Lad en bageplade blive i ovnen mens den varmer op.

3. Del dejen i to og rul dem ud til ca. 30 cm diameter. Læg på to stykker bagepapir.

4. Rør ingredienserne til tomatsaucen sammen og fordel på de to bunde. Fordel ost og salami herover.

5. Bag en pizza ad gangen ca. 7 min.

6. Blend olie, chili med kerner og hvidløg til en jævn olie. 

7. Server pizzaerne dryppet/smurt med olien og toppet med rucola og tomater i skiver.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar