Kombinationen i denne ret er måske nok lidt aparte. Oftest blander jeg ikke indisk mad med andre køkkener, men det indiske består udelukkende i marinaden og brødet, så det passede faktisk ganske fint til den sprøde, friske jordbærsalat. Salaten kan spises til alt muligt andet, så det er op til den enkelte. Som I kan se på billedet er spydene lidt brankede, og det sker ofte når man griller yoghurt, men det er kun et lille tyndt lag, så det giver ikke kyllingen en dårlig smag.
Kyllingespyd Tandoori og Jordbærsalat til 2 personer
Ingredienser:
Kyllingespyd:
250 g. kyllingebryst
1 spsk. tandoorikrydderi
1 spsk. limesaft
1 dl. yoghurt naturel el. græsk yoghurt
Salat:
1 fennikel
½ bakke rucola
150 g. jordbær
½ potte basilikum
Dressing:
2 tsk. balsamico
2 tsk. rørsukker
2 tsk. olivenolie
salt og peber
2 naan brød
Fremgangsmåde:
1. Hvis du bruger træspyd lægges de i koldt vand.
2. Rør yoghurt sammen med limesaft og tandoorikrydderi. Skær kyllingen i 12 stykker og vend den i yoghurten. Lad den marinere i køleskabet mindst en halv time og gerne 2-3 timer.
3. Skær fennikel i papirtynde skiver og hæld iskoldt vand over. Stil dem i køleskabet 15 min og dræn vandet fra.
4. Skyld og tør rucolaen og skyld jordbærerne og skær dem i kvarte.
5. Anret rucola, fennikel, jordbær og basilikumblade på to tallerkener. Rør dressingen sammen og dryp den over.
6. Sæt kyllingestykkerne på 4 spyd og grill dem på grill-panden eller en havegrill et par min. på hver side til kyllingen er netop gennemstegt.
7. Anret sammen med lunede naan brød ved salaterne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar