fredag den 16. august 2013

Laks med Syrlig Couscoussalat

Ugens tema: Couscous






Couscous er godt tilbehør til stort set al slags kød. I dag er det et stykke stegt laks, hvor syrligheden i denne couscoussalat virkelig spiller godt. Det vil den også gøre til andre typer fisk, kylling og svinekød. Couscoussalaten kan desuden tilsættes diverse grøntsager, som du måtte have lyst til, og grønsagerne i den kan erstattes af andre. 

Laks med Syrlig Couscoussalat til 2 personer

Ingredienser:

2 stykker laks
2 tsk. oliemargarine
salt og peber

100 g. couscous
1,75 dl. kogende vand
1/4 bouillonterning
1 tsk. olivenolie

½ lille rødløg
½ gul peber
½ potte mynte
1 bdt. persille
1 citron
½ tsk. salt
peber

Fremgangsmåde:

1. Opløs bouillon i det kogende vand og hæld det over couscous. Rør olie i, dæk med en tallerken og lad det trække 5 min. Køl lidt af.

2. Hak rødløg fint, skær peberfrugten i små tern og hak krydderurterne. Bland med couscous, revet skal af ½ citron og 2 spsk. citronsaft. Smag til med salt og peber.

3. Krydr laksestykkerne med salt og peber og steg dem 2 min på alle fire sider til de netop er gennemstegt.

4. Server laksen med couscoussalat og en citronbåd.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar