onsdag den 30. oktober 2013

Wok med Ingefær, Oksekød og Svampe




Denne wokret er lækkert asiatisk uden at være spicy, så derfor er den meget velegnet til børn og andre mennesker, der ikke bryder sig om krydret mad. De asiatiske noter kommer fra ingefær, hvidløg, sesam og oyster sauce. Oyster sauce er en tyk, sødlig sauce, som findes på de asiatiske hylder i større supermarkeder. Det smager fantastisk - og slet ikke af østers ;)

Wok med Ingefær, Oksekød og Svampe til 2 personer


Ingredienser:

2 tsk. olie
40 g. ingefær
2 fed hvidløg
½ løg
4 forårsløg
200 g. champignon
2 oksesteaks a 125 g.
½ dl. oyster sauce
salt og peber

10 g. sesamfrø
125 g. nudler

Fremgangsmåde:

1. Skær ingefær i tynde strimler. Hak løg og hvidløg fint. Snit forårsløg på langs og skær champignon i hele eller halve skiver. Skær oksekødet i tern.

2. Varm olien i en wok og steg oksekød, løg, hvidløg og ingefær 4-5 min ved god varme.

3. Tilsæt champignon og forårsløg og steg til vandet er løbet fra champignon og lidt af det er fordampet.

4. Tilsæt oyster sauce, varm igennem og smag til med salt og peber.

5. Server med kogte nudler og et drys sesamfrø. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar