lørdag den 7. december 2013

Amo Macarons

Dette er et sponsoreret indlæg.

For efterhånden meget længe siden modtog jeg en pakke fra Amo med to pakker Macarons, en med jordbær og en med chokoladesmag. Jeg køber sjældent kageblandinger, da jeg mener, at de er rigtig dyre i forhold til den mængde kage, man får ud af dem. Men gennem mine tidligere jobs som pædagog indenfor handicapområdet har jeg prøvet et hav af dem - de er nemlig rigtig egnede til handicappede og bagning. Og ærlig talt - de fleste af dem smager fantastisk ;) 

Jeg var derfor vældig spændt, da jeg skulle i gang med disse macarons. Jeg har tidligere bagt macarons fra bunden, og de er blevet helt eller næsten perfekte hver gang. Så med en færdigblanding burde det jo være lige ud af landevejen - for det må vel om nødvendigt være nemmere end at starte fra bunden, ikke? 

Det viste sig, at det bestemt ikke var nemmere for mig. Hvis man følger lidt med i blogverdenen, så er vi mange der har testet disse macarons, og for mange er resultatet blevet rigtig flot. Men sådan gik det desværre ikke for mig. Jeg har en gammel ovn, som kræver at man kender den, og det kan have spillet ind, selv om jeg tog de samme forholdsregler, som jeg normalt gør.Hver pakke macarons indeholder 1 blanding til makronerne, en blanding til cremen og en sprøjtepose. Desuden er der grundige instruktioner på pakken. 

Først bagte jeg pakken med jordbærsmag. Selve dejen var super nem at lave. Det var bare at piske blandingen med vand i nogle minutter. Dejen havde den rette konsistens, og da jeg havde sprøjtet dem ud på en bageplade så de også helt rigtige ud. 

Efter at have tørret 30 min satte jeg mine makroner i ovnen ved den nævnte temperatur og holdt godt øje med dem. I starten satte de lidt "fod", som de skulle og det så ud til at gå lige efter bogen, men pludselig krakelerede overfladen. Macarons er normalt færdige når de er blanke og slipper bagepapiret, så det var det jeg gik efter. Men små 30 sek. efter jeg havde konstateret, at de bestemt ikke slap bagepapiret, var de pludselig brune i bunden. Så første portion blev lidt overbagt og ikke særligt pæne. Jeg har desværre mistet billedet af de færdige jordbærmacarons i et computernedbrud.

Det skal dog siges, at de smagte fortrinligt. Både kolleger og jeg var enige om, at smagen var fin og ikke syntetisk, som vi havde frygtet. Desuden er den fine lyserøde farve rigtig sød. 

Opstarten på pakken med chokolademacarons gik præcis som med jordbærpakken. Dejen var let at lave og havde den rette konsistens og de så helt rigtige ud på bagepladen. Men det gik galt igen - og ikke på samme måde. Denne gang satte makronerne ikke fod, og de krakelerede heller. De kom bare til at se rigtig mærkelige ud. Jeg fik dem ud af ovnen i tide, så de ikke fik for meget, så smagen er noget nær korrekt, men rigtige ser de altså ikke ud.

Cremen er lige så super let som dejen. Man pisker blandingen med smør og en smule mælk og smører den på de afkølede makroner. 

Igen var smagen helt i top - den del er der ikke en finger at sætte på.

Alt i alt, så er smagen rigtig fint på Amos macarons, og det er super let at gå til, selv for en nybegynder. Men de mangler den succes-garanti jeg ellers har oplevet hos Amo. De lykkes og er super lækre - hver gang. 

Amo macarons sælges i de fleste supermarkeder, og de har en normalpris på 34,95 for en pakke til 12 macarons. Det kan lyde lidt dyrt, men skal man selv købe ind til 12 macaroons er prisen ikke meget lavere. Mandelmelet i sig selv koster 18-20 kr. Så jeg synes prisen er ok, og ideen bag produktet er super god. Og spørgsmålet er, om man overhovedet kan lave macarons som en nem bagemix-løsning med succes-garanti, når de er så komplicerede at bage fra bunden. 

2 kommentarer:

  1. Mine kiksede også total og har lavet dem fra bunden flere gange.

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt at høre, at jeg ikke er den eneste der kan kikse en bagemix hehe. Men de er altså ikke så ligetil som man skulle tro.

      Slet