fredag den 10. august 2018

Kyllingebøf med Hasselbackgulerødder og Persillesmør




En nærmest traditionel ret med et lille tvist. Retten kan nemt laves med svinekød, hvis det foretrækkes - og den kan laves med plantehak og vegansk smør. 




Kyllingebøf med Hasselbackgulerødder og Persillesmør til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket kylling
2 spsk. groft rugmel
salt og peber
½ tsk. tørret rosmarin
olie til stegning

50 g. smør
½ potte persille (finthakket)
½ tsk. hvidvinseddike
salt og peber

400 g. store gulerødder (halvt gennemskåret i meget tynde skiver)
400 g. gulerødder (tykke skiver)
½ spsk. olie
salt og peber
1 tsk. tørret timian

Fremgangsmåde:

1. Læg gulerødder og kartofler på bagepapir på en bageplade, pensl med olie og krydr med salt, peber og timian. Bag 45 min ved 200 grader.

2. Rør smør med det meste persille, hvidvinseddike, salt og peber. Sæt på køl til servering.

3. Form to bøffer af kyllingekødet. Vend dem i en blanding af rugmel, salt og peber og steg i olie til de er gennemstegte. 

4. Server bøffer med kartofler, gulerødder og urtesmør.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar