torsdag den 26. december 2013

Rosenkålssalat med Æbler




Vi kender alle den der kogte rosenkål, der smager mistænkelig meget af sure tæer. Og det er bare så synd, for rosenkål kan noget, som mange ikke ved. Den lille kål er meget mildt i smagen, når den er rå, og den egner sig virkelig godt til at blive spist rå. Her er en lækker salat med sund og lækker kål og masser af smag fra søde  æbler, syrlig citronsaft, skarp sennep og salte nødder.

Rosenkålssalat med Æbler til 2 personer


Ingredienser:

250 g. friske rosenkål
1 rødt æble
1 romainesalat

½ tsk. sennep
½ spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
1 spsk. frisk timian
½ tsk. akaciehonning
salt og peber

30 g. peanuts eller salatblanding

Fremgangsmåde:

1. Rens rosenkål og skær dem i halve. Snit i fine strimler. 

2. Skær æblet i små tern og snit romainesalaten fint.

3. Rør sennep, citronsaft, olivenolie, honning og timian sammen og smag til med salt og peber.

4. Bland rosenkål, æble og romainesalat sammen og vend med dressingen. Drys peanuts eller salatblanding på toppen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar