onsdag den 1. januar 2014

Hummussuppe med Peanuts




Godt nytår. Jeg håber I alle kom godt ind i det nye år. Her er en lækker suppe der nemt kan laves på en dag, hvor de fleste er lidt trætte.

En lækkert mild suppe med et touch af mellemøsten uden at den dermed er stærk. Der er god mæthed i kikærterne og peanutbutter giver suppen en cremet konsistens. 

Retten bliver vegansk hvis du udelader den græske yoghurt eller skifter den ud med sojayoghurt.

Hummussuppe med Peanuts til 2 personer


Ingredienser:

½ løg
1 kartoffel
2 tsk. olie
1 hønsebouillonterning
6 dl. vand
1 dåse kikærter
½ spsk. peanutbutter
½ spsk. citronsaft
salt og peber

2 spsk. hakkede peanuts
2 spsk. hakket koriander
2 spsk. græsk yoghurt 2 %
100 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Hak løget og skræl kartoflen og skær den i små tern.

2. Svits løg og kartoffel i olie i en gryde ca. 3 min. 

3. Smuldr bouillonterningen i gryden og tilsæt vand. Bring i kog og lad retten koget 10 min.

4. Lad kikærterne dryppe af og tilsæt sammen med peanutbutter. Kog 5 min.

5. Blend til en glat suppe og tilsæt citronsaft. Smag til med salt og peber.

6. Server med en skefuld yoghurt rørt løst i, drysset med peanuts og koriander og med brød til.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar