tirsdag den 31. december 2013

Sprød Orientalsk Hvidkålssalat




Først og fremmest vil jeg gerne ønske jer alle et godt nytår.

Denne opskrift stammer fra Claus Meyers Almanak, hvilket i sig selv normalt er et kvalitetstegn, og den smager da også helt fantastisk trods den manglende fotogenitet hehe. Man opdager slet ikke at det er rå kål, man sidder og spiser i store mængder, for smagen er orientalsk og spændende. Ved at justere mængden af sambal oelek kan man gøre den meget spicy eller egnet til alle. Opskriften, som jeg skriver den, er ikke spicy.

Sprød Orientalsk Hvidkålssalat til 2 personer



Ingredienser:

200 g. hvidkål
4 tsk. sojasauce
½ spsk. æblecidereddike
1 tsk. olivenolie
½ spsk. akaciehonning
½ lime
1/4 tsk. sambal oelek
1/4 bdt. koriander
25 g. peanuts
15 g. sesam

Fremgangsmåde:

1. Snit hvidkålen fint.

2. Rør sojasauce, eddike, olie, honning, revet skal og saft af lime og sambal oelek sammen.

3. Rist sesam på en tør pande og køl af.

4. Bland hakket koriander i hvidkålen og vend dressingen i. Drys med peanuts og ristet sesam og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar