fredag den 3. januar 2014

Steak og Frugtsalat med Mozzarella




Det bedste ved januar er, at jeg altid får en ustyrlig lyst til sommermad. Jeg ved ikke om det er udsigten til de lysere tider eller de mange portioner vintertung mad i julen, men det er så sikkert som amen i kirken, at der er lette og friske salater på mit middagsbord i januar - og gerne akkompagneret af et stykke lækkert grillet kød.

Denne første januarsalat er en frugtsalat med mozzarella. Den kan laves med lige præcis den frugt du ønsker - og dermed også med årstidens frugt. Jeg valgte pære, appelsin og honningmelon, men havde det været juli havde jeg måske valgt lækre jordbær, passionsfrugt og ananas. Kun fantasien sætter grænser. 

Steak og Frugtsalat med Mozzarella til 2 personer


Ingredienser:

2 oksesteaks
salt og peber
2 tsk. oliemargarine

2 pærer
2 appelsiner
½ honningmelon
125 g. mozzarella
½ bakke rucola

½ tsk. akaciehonning
2 tsk. koldpresset olie
2 tsk. citronsaft
salt og peber

150 g. brød

Fremgangsmåde:

1. Skær pærer, appelsiner, honningmelon og mozzarella i tern og anret på rucola på to tallerkener.

2. Rør honning, olie og citronsaft sammen og krydr med salt og peber. Dryp over salaten.

3. Steg de to steaks i oliemargarine og krydr med salt og peber. Skær i skiver, anret på tallerkenerne med brød og server. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar