Igår var det min fødselsdag, og jeg havde derfor inviteret mine forældre til middag. Dette var hovedretten, som min far så fint anrettede til bloggen - en disciplin han har lidt mere sans for en jeg hehe. Jeg fandt retten i et nummer af Magasinet Mad, og fulgte den slavist. Rødvinssaucen fungerede desværre ikke - om det var mig eller den, den var gal med, skal jeg ikke gøre mig klog på, men det smagte i hvert fald ikke godt, så jeg købte en færdig rødvinssauce i supermarkedet. Du kan enten lave din egen version eller bruge en færdigkøbt, som jeg gjorde. Resten var super lækkert, og du får opskriften her.
Roastbeef med Valnøddekartofler og Smørstegte Grønsager til 6 personer
Ingredienser:
Roastbeef:
1-1,2 kg. roastbeef
2 spsk. oliemargarine
salt og peber
Valnøddekartofler:
1½ kg. aspargeskartofler
1 bdt. persille
200 g. valnødder
1 fed hvidløg
½ dl. æblecidereddike
1½ dl. olivenolie
Smørstegte grønsager:
1 bdt. grønne asparges
2 bdt. forårsløg
500 g. små fine gulerødder
300 g. ærter
50 g. smør
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Rist valnødderne på en tør pande 3-4 min.
2. Blend valnødder, persille, hvidløg, æblecidereddike og olie til en grov pesto.
3. Brun roastbeef i oliemargarine på alle sider og læg den i et ildfast fad. Tilsæt 1 dl. vand og stil fadet i ovnen 25-30 min ved 200 grader. Bruger du stegetermometer skal stegen have en centrumtemperatur på 60 grader.
4. Skær asparges, forårsløg og gulerødder i tykke skrå skiver.
5. Kog kartoflerne 20 min i letsaltet vand.
6. Læg stegen på et skærebræt, krydr med salt og peber og dæk med et viskestykke. Lad den hvile 20 min.
7. Smelt smørret i en stor gryde og steg gulerødderne 4 min. Tilsæt ærterne og lad dem tø op i gryden.
8. Tilsæt forårsløg og asparges og steg 7-8 min. Smag til med salt og peber.
9. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre et par minutter. Vend dem med valnøddepestoen.
10. Skær stegen i tynde skiver og server med kartofler, grønsager og rødvinssauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar