Engang for mange år siden fik jeg en tærte, der mindede om denne, til en nytårsaften, og jeg husker den som værende virkelig lækker. Tærten består af kylling og champignon i en flødestuvning, som så er dækket af et butterdejslåg. Der er ikke dej i bunden af tærten. Jeg serverede tærten med en god salat.
Kyllingepie til 2-3 personer
Ingredienser:
1 rulle butterdej
1 æg
300 g. kogt kyllingebryst
1 spsk. olie
1 lille løg
250 g. champignon
2 spsk. mel
1 dl. hønsebouillon eller vand fra kogning af kyllingebryst
2½ dl. madlavningsfløde
2 spsk. finthakket persille
1 spsk. citronsaft
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Svits hakket løg og champignon i skiver i olien i et par minutter.
2. Hæld mel ved og rør rundt. Spæd med bouillon og fløde lidt efter lidt. Lad saucen koge et par minutter.
3. Tilsæt kylling i tern, persille og citronsaft og smag til med salt og peber.
4. Hæld stuvningen i et smurt ildfast fad og læg butterdejen over som et låg. Er der ekstra butterdej kan du bruge det til at pynte med - f.eks. flettet eller skåret ud i figurer.
5. Pensl butterdejen med æg og skær nogle huller i dejen, så dampen kan komme ud.
6. Bag ved 225 grader 15-20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar