onsdag den 10. december 2014

Kyllingepie




Engang for mange år siden fik jeg en tærte, der mindede om denne, til en nytårsaften, og jeg husker den som værende virkelig lækker. Tærten består af kylling og champignon i en flødestuvning, som så er dækket af et butterdejslåg. Der er ikke dej i bunden af tærten. Jeg serverede tærten med en god salat.

Kyllingepie til 2-3 personer


Ingredienser:

1 rulle butterdej
1 æg

300 g. kogt kyllingebryst
1 spsk. olie
1 lille løg
250 g. champignon
2 spsk. mel
1 dl. hønsebouillon eller vand fra kogning af kyllingebryst
2½ dl. madlavningsfløde
2 spsk. finthakket persille
1 spsk. citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Svits hakket løg og champignon i skiver i olien i et par minutter.

2. Hæld mel ved og rør rundt. Spæd med bouillon og fløde lidt efter lidt. Lad saucen koge et par minutter.

3. Tilsæt kylling i tern, persille og citronsaft og smag til med salt og peber.

4. Hæld stuvningen i et smurt ildfast fad og læg butterdejen over som et låg. Er der ekstra butterdej kan du bruge det til at pynte med - f.eks. flettet eller skåret ud i figurer.

5. Pensl butterdejen med æg og skær nogle huller i dejen, så dampen kan komme ud. 

6. Bag ved 225 grader 15-20 min. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar