torsdag den 11. december 2014

Polenta med Kødsauce




Vi er alle vant til at spise kødsauce med pasta eller til nøds kartoffelmos, men hvis man trænger til lidt forandring i hverdagen, kan den serveres med en god omgang polenta. Polenta er en majsgrød der smager rigtig fint og mætter godt. Man kan købe polenta i de fleste større supermarkeder - det kan også hedde groft majsmel.

Polenta med Kødsauce til 2 personer


Ingredienser:

125 g. polenta
3 dl. vand
1 tsk. salt
3 spsk. revet parmesan
1 tsk. tørret timian

200 g. hakket oksekød
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
2 tsk. olie
1 karton tomatpassata
1 tsk. tørret oregano
salt og peber

3 spsk. revet parmesan

Fremgangsmåde:

1. Bring vandet i kog i en slip let gryde og tag gryden af varmen. Pisk polenta i lidt efter lidt, så det ikke klumper. Sæt gryden tilbage på meget svag varme og kog ca. 45 min. Rør jævnligt og tilsæt mere vand hvis konsistensen bliver mere fast end en fast havregrød.

2. Svits hakket løg og gulerod i meget små tern i olien. Tilsæt kødet og svits med til det er brunt.

3. Tilsæt passata, hakket hvidløg, oregano, salt og peber og kog ca. 30 min. 

4. Smag kødsaucen til med salt og peber og server på polenta drysset med parmesan. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar