mandag den 8. december 2014

Mexicansk Cæsar Salat




Jamie Oliver er god til at tage de klassikere, som vi kender rigtig godt, og gøre dem endnu bedre end de allerede er. I hans kogebog Save with Jamie fandt jeg denne cæsar salat, som er tilsat avocado og lidt ekstra krydderi, for at give den et mexicansk touch. Jeg spiste den til aftensmad med et godt stykke brød.

Mexicansk Cæsar Salat til 2 personer


Ingredienser:

250 g. kyllingebryst
salt, peber, cayennepeber, oregano
2 tsk. olie

1 hjertesalat
2 tomater
½ agurk
½ avocado

½ avocado
20 g. revet parmesan
½ fed hvidløg
1 ansjosfilet
2 spsk. creme fraiche
1 spsk. citronsaft
worcestershiresauce
1½ spsk. olivenolie
salt og peber

20 g. høvlet parmesan
oregano
150 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Krydr kyllingefiletterne med salt, peber, cayennepeber og oregano og steg dem til de netop er gennemstegte.

2. Kom avocado, parmesan, hvidløg, ansjos, cremefraiche, citron, worcestershiresauce og olivenolie i en høj skål og blend til en glat dressing. Smag til med salt, peber og evt. mere citron. Dressingen må gerne være lidt syrlig.

3. Riv salaten i stykker og bland med tomater i tern, agurker i tern og avocado i tern. Vend med dressingen og fordel i to dybe tallerkener.

4. Skær kyllingen i skiver og fordel ovenpå salaterne. Drys med oregano og høvlet parmesan og server med brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar