onsdag den 26. marts 2014

Chop Suey med Kylling og Rejer





I dag er endnu et indlæg fra Claus Meyers Almanak, denne gang en lækker Chop Suey. Chop Suey er oprindelig en amerikansk ret inspireret af det kinesiske køkken og tilpasset de lokale råvarer. Den er derfor ikke rigtig kinesisk, men det ændrer ikke på, at den smager rigtig godt. Smagen er mild og retten er ikke særlig krydret, så det er en god måde at servere noget eksotisk for mennesker, der ikke er vant til at spise den mere autentiske af slagsen.


Chop Suey med Kylling og Rejer til 2 personer


Ingredienser:

200 g. kyllingebryst
1 spsk. olie
2 spsk. østerssauce
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
4 forårsløg
1 bakke bønnespirer
100 g. champignon
1½ dl. hønsebouillon
½ spsk. maizena
100 g. store rejer, optøede
1 spsk. citronsaft
salt og peber

100 g. jasminris

Fremgangsmåde:

1. Kog risene 10 min i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad dem stå under låg og trække mens du laver resten.

2. Skær kylling i strimler, hak hvidløg fint, skær peberfrugt i tynde strimler og forårsløg og champignon i tynde skiver.

3. Varm en wok godt op og hæld olien i. Lynsteg kylling til den netop er gennemstegt, læg op i en skål og rør sammen med østerssauce. Lad det stå.

4. Lynsteg hvidløg, forårsløg, peberfrugt, bønnespirer og champignon 2-3 min. 

5. Tilsæt hønsebouillon og kog 2 min.

6. Rør  maizena ud i lidt vand, hæld det i retten og kog 2 min.

7. Hæld kylling og østerssauce i retten og smag til med salt, peber og citronsaft.

8. Vend rejer i retten og server med ris. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar