mandag den 26. maj 2014

Japanske Nudler med Stegt Tofu




Det er min opfattelse at langt de fleste ikke-vegetarer sjældent spiser tofu, men det er faktisk synd, for hvis man behandler det rigtigt smager det fantastisk -  og så er det tilmed sundt. 

Tofu fås i mange varianter og mange kvaliteter, men supermarkederne har typisk kun urtekrams variant af fast tofu - og den er også ganske fin. Det er den jeg har brugt i denne ret. Hold øje med supermarkedernes tilbud på den orientalske hylde, så kan du tilmed få det ret billigt, og det kan holde sig i flere år, så køb nogle stykker. 

Japanske Nudler med Stegt Tofu til 2 personer


Ingredienser:

1 glas fast tofu, 260 g. drænet vægt
3 spsk. sojasauce
2 spsk. risvinseddike
2 tsk. sukker
salt og peber
3 spsk. majsmel (eller hvedemel)
2 spsk. olie

1 dl. vand
1/2 bdt. asparges
100 g. edamamebønner
100 g. ærter
20 g. ingefær
125 g. nudler
1/2 bdt. koriander
1/2 tsk. sambal oelek

Fremgangsmåde:

1. Rør sojasauce, risvinseddike og sukker sammen og krydr med salt og peber.

2. Skær tofu i 16 stykker og vend i marinaden. Tag dem op og vend dem i majsmel. Gem marinaden.

3. Steg tofustykkerne i olie til de er sprøde og gyldne på alle sider. Hold dem varme.

4. Hæld vand, marinaden og finthakket ingefær i en gryde og bring i kog. Tilsæt nudlerne og kog 2 minutter.

5. Tilsæt asparges i snitter, ærter og edamamebønner og kog 2 min. Rør hakket koriander i.

6. Fordel nudlerne i to skåle og fordel tofu på toppen. Server med spisepinde. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar