lørdag den 7. marts 2015

Kalvegryde med Krydderurter og Blåbær



Ugens tema: Blåbær

Dette er den sidste opskrift i temaet blåbær, og mandag går det løs med et nyt tema, og denne gang er det burgere på 5 forskellige måder. Forskellige typer kød og forskelligt fyld.

Denne opskrift stammer fra Claus Meyer's Almanak, og jeg synes, at den så virkelig interessant ud. Mørt kalvekød, kraftig sauce og søde bær. Det er rigtig slowfood fuld af forkælelse. 

Kalvegryde med Krydderurter og Blåbær til 2 personer


Ingredienser:

400 g. kalvetykkam
1 løg
½ hvidløg
10 g. mel
1 spsk. flydende margarine
½ chili
½ tsk. tørret timian
2 laurbærblade
½ dl. frugteddike (f.eks. hindbær eller æble)
1/4 liter øl (pilsner eller hvede)
salt og peber
100 g. blåbær
½ liter tynd oksebouillon
1 håndfuld basilikum

400 g. kartofler
½ dl. mælk
salt, peber og muskat

Fremgangsmåde:

1. Befri kødet for sener og afpuds det. Skær det store tern. Skær løget i store tern og pil alle hvidløgsfedene.

2. Vend kødet med mel og brun det grundigt i margarine. Tag det op af gryden.

3. Brun løg og hvidløg 3-4 min og tilsæt finthakket chili, timian, laurbærblade, eddike og øl. Kog op og lad det reducere til det halve. 

4. Kom kødet tilbage i gryden sammen med bouillon, bring i kog og skum urenheder væk. Læg låg på gryden og lad den koge 1½ time. 

5. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand ca. 15 min. 

6. Tag kød og grøntsager op af gryderetten med en hulske og hold det varmt. Kog bouillonen ned uden låg og ved kraftig varme til den er tæt på at blive til sirup. Der skal kun være omkring 1 dl. tilbage. 

7. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af et par minutter. Mos dem og rør med mælk, salt, peber og muskat.

8. Læg kød og grøntsager tilbage i gryden og tilsæt blåbær og grofthakket basilikum. Varm kort igennem og server med kartoffelmos.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar