mandag den 4. januar 2016

Citronomelet med Stuvede Svampe og Timian



Det er januar og dermed tid til masser af sund mad fuld af vitaminer og mineraler. Jeg lægger ud med en vegetaromelet med spinat og svampe. 

Citronomelet med Stuvede Svampe og Timian til 2 personer


Ingredienser:

4 æg
½ dl. vand
1 tsk. salt
2 spsk. citronsaft
olie til stegning
200 g. hel, frosset spinat - optøet og vredet

250 g. champignon, kvarte
1 potte timian, finthakket
2½ dl. madlavningsfløde
salt og peber
olie til stegning

150 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Steg champignon i olie til vandet er løbet af og næsten fordampet.

2. Tilsæt madlavningsfløde og bring i kog. Lad det simre ca. 5 min. 

3. Pisk æg, vand, salt og citronsaft sammen.

4. Varm olie på en pande og hæld halvdelen af æggemassen på. Steg kort og fordel halvdelen af spinaten herover. 

5. Når æggemassen er gennemstegt foldes omeletten på midten og lægges på en tallerken. Dæk med stanniol så den holdes varm. 

6. Gentag med den anden omelet. 

7. Tilsæt det meste af timian til svampene og krydr med salt og peber. Hæld over omeletterne og drys med resten af timian.

8. Server omeletterne med groft brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar