søndag den 7. februar 2016

Frikadeller med Spidskålssalat




Helt traditionelle frikadeller med en lækker, fyldig spidskålssalat, som også børnene vil synes om. Salaten er fuld af sødme fra æbler, ærter og dressing. 

Retten kan serveres med kartoffelbåde eller brød, eller den kan spises som den er. 

Frikadeller med Spidskålssalat til 2 personer


Ingredienser:

Frikadeller:
200 g. hakket svinekød
1 tsk. salt
peber
½ løg, finthakket
1 æg
½ dl. havregryn
½-1 dl. mælk
olie til stegning

Spidskålssalat:
½ spidskål, fintsnittet
100 g. ærter
1 potte dild, klippet
1 æble, i små tern
1 dl. creme fraiche
2 spsk. citronsaft
salt og peber
1 spsk. honning

Fremgangsmåde:

1. Rør hakket kød med salt.

2. Rør løg og peber i farsen. Tilsæt æg og havregryn og rør godt.

3. Tilsæt mælken lidt efter lidt til konsistensen er rigtig. Steg 8 frikadeller i olie.

4. Bland spidskål, ærter, dild og æbletern. 

5. Rør creme fraiche med citronsaft, salt, peber og honning og vend i salaten. Server til frikadeller. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar