søndag den 14. maj 2017

Forårs-Risotto




Risotto er en af Italiens virkeligt traditionelle retter, den er lækker både til hverdag og fest, og så er det egentlig ikke så svært at lave, hvis man klargør alle ingredienserne på forhånd.

Brug rigtige aborio/risotto ris til denne ret. Resultatet bliver ikke godt med vores almindelige risarter.

Forårs-Risotto til 2 personer


Ingredienser:

1 løg, finthakket
1 spsk. olivenolie
125 g. risottoris (Aborio) 
1 dl. hvidvin
3½ dl. kogende hønsebouillon
250 g. asparges, snitter
3 gulerødder, små tern
100 g. ærter
50 g. revet parmesanost
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Steg løget kort i olivenolie i en lille gryde til det er klart.

2. Tilsæt risene og lad dem opsuge olien.

3. Tilsæt hvidvin og lad det koge uden låg til hvidvinen ikke længere når de øverste ris. Risottoen må ikke koge tør, men må heller ikke sejle i væske. Rør af og til. 

4. Tilsæt gulerødder og ca. 1 dl. bouillon. Kog igen til væsken ikke længere når de øverste ris. Fortsæt til al væsken er tilsat og kogt ind i risene. Det tager ca. 20 min. Tilsæt ekstra vand hvis risottoen bliver for tør og risene ikke er møre.

5. Tilsæt asparges og ærter og varm igennem 1-2 min. 

6. Rør osten i og varm igennem til den er smeltet ind i retten. Krydr med salt og peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar