onsdag den 9. maj 2012

Vikingegryde




Jeg ved ikke lige hvor meget viking der er i denne gryderet, og den går også under navnet mørbradgryde. Men herhjemme er det en vikingegryde. Hvis man vælger en fedtfattig variant af cocktailpølser er den endda ret fedtfattig uden på nogen måde at miste smag på grund af det. Røget paprika har været en del af mit køkken i et stykke tid efterhånden, og den er fuldstændig uundværlig, når jeg ønsker en røget smag uden at ønske bacon og dermed bunker af usund fedt.


Vikingegryde til 2-3 personer


Ingredienser:

250 g. afpudset svinemørbrad
100 g. cocktailpølser
1 løg
4 fed hvidløg
Karry, røget paprika
2,5 dl. madlavningsfløde 4 %
1 spsk. konc. tomatpure
Salt, peber

Fremgangsmåde:

1. Skær mørbrad i strimler, steg dem lige netop møre i olie og sæt til side.

2. Varm olie i en gryde og brænd karry'en kort af. Tilsæt finthakket løg, finthakket hvidløg og paprika og steg kort.

3. Tilsæt madlavningsfløde, tomatpure og ½ dl. vand og varm igennem. Smag til med salt og peber.

4. Tilsæt cocktailpølser og kød og lad retten simre et øjeblik.

5. Server med ris og en god salat.

1 kommentar: