Chili i Fad til 3-4 personer
Ingredienser:
1 tsk. spidskommen
1 tsk. timian
1 spsk. chilipulver
300 g. hakket oksekød 3-6 %
1 ds. kidneybønner i lage
1 karton tomatpassata (400 g.)
200 g. majs
1 peberfrugt i tern
2 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. farin
1 terning oksekødsbouillon
3 bagekartofler
ca. 2 dl. minimælk
Fremgangsmåde:
1. Varm lidt olie i en stor gryde og svits kødet heri. Tilsæt krydderierne og svits dem med til sidst.
2. Tilsæt skyllede bønner, tomatpassata, majs, peberfrugt, hvidvinseddike, farin, bouilllonterning og 1 dl. vand, varm igennem og læg låg på gryden.
3. Simrer 20 min ved lav varme. Herefter tages låget af og retten simrer yderligere 20 min. Imens tilberedes kartoffelmosen.
4. Skræl kartoflerne, skær dem i store terne og kog dem til de er møre.
5. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre et øjeblik. Tilsæt 1½ tsk. salt og pisk dem til en tyk mos.
6. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der piskes. Mosen skal være luftig men må ikke blive for tynd.
7. Kødet fordeles i bunden af et ildfast fad og kartoffelmosen fordeles herover.
8. Gratinerer 25 min ved 220 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar