fredag den 11. maj 2012

Calzone med Skinke





Eksamen episode 2 af 5 er i dag overstået, hvilket vil sige at både Bacheloropgaven og engelskopgaverne er afleveret, og det blev fejret med en øl eller ... et par stykker i hvert fald :) Øl har så udløst behovet for take away, så det er dagens menu. Men dermed ikke sagt at I skal snydes derude, for jeg har da en lille opskrift på hjemmelavet pizza i ærmet. Den er super god, men i halvsnaldret tilstand er det ikke super fedt at skulle igang med at ælte dej osv. Det er dog en pizza jeg af og til tyr til, når det er mere hverdag.


Calzone med skinke til 4 personer


Ingredienser:

½ pk. gær
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
2½ dl. lunkent vand
6 1/4 dl. mel

400 g. revet ost 13 %
4 tomater
1 rødløg
200 g. skinke
4 tsk. tørret oregano
salt, peber
2 tsk. olie

Fremgangsmåde:

1. Udrør gær i vand, tilsæt salt, sukker og mel og ælt godt igennem. Del i fire som rulles ud til cirkler af 30 cm. diameter.

2. Fordel 200 g. ost på den ene halvdel af hver cirkel.

3. Derpå fordeles først skinke, så finthakket rødløg og derpå tomater i tern. Jeg foretrækker små tern, men skær dem som du bedst kan lide dem.

4. Drys med salt, peber og oregano og fordel resten af osten derpå.

5. Luk calzonerne ved at lægge den tomme halvdel dej over fyldet og tryk kanterne godt sammen. Pensl dem med olie og drys med lidt salt.

6. Bager 15-20 min ved 225 grader, gerne på en pizzasten.

1 kommentar: