mandag den 25. juni 2012

Den du ved nok (mørk drømmekage)




Denne kage kan jeg huske tilbage fra min barndom. Faktisk er det lidt forkert at kalde det en drømmekage, for den har ikke andet end kokos til fælles med drømmekagen. Hvor den traditionelle drømmekage har en karameliseret kokostop, har denne kage en glasuragtig blød kokostop. Uanset smager den ganske fortræffeligt. Selve kagen er lidt mørkere end på billedet, hvor der ikke er fuld mængde kakao i.


Den du ved nok


Ingredienser:

500 g. sukker
4 æg
3½ dl. mælk
450 g. mel
4 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
300 g. smeltet margarine
3 spsk. kakao

200 g. margarine
7 spsk. kaffe
2½ spsk. kakao
3 tsk. vanillesukker
100 g. kokosmel
375 g. flormelis

Fremgangsmåde:

1. Sukker og æg piskes godt.

2. Mel, bagepulver, vanillesukker og kakao blandes og tilsættes skiftevis med mælken.

3. Afkølet margarine røres i.

4. Hældes i en bradepande (ca. 25 x 40 cm) og bager 20-25 min på nederste rille ved 190 grader.

5. Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde og røres godt sammen. Smøres på den afkølede kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar