Opskriften stammer fra Hjemmet, og jeg har lavet lidt om på den. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.
Laks med Varm Salat og Purløgscreme til 1 person
Ingredienser:
1 laksefilet1 tsk. olie
½ dl. A38 0,5 %
½ tsk. sennep
1/4 finthakket rødløg
½ spsk. fintklippet purløg
salt og friskkværnet peber
½ porre, fintsnittet
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. olie
½ spsk. sukker
½ spsk. hvidvinseddike
½ dl. vand
75 g. kogt kartoffel
½ peberfrugt i små tern
40 g. ærter
2 blade iceberg, snittet
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
1. Steg porre og hvidløg blankt i olie.
2. Tilsæt sukker og rør rundt til det er smeltet.
3. Tilsæt eddike, vand, salt og peber og kog op.
4. Tilsæt kartofler i skiver og lad det simre min.
5. Vend peberfrugt og ærter i og smag til. Tag af varmen.
6. Rør A38 med sennep, rødløg, purløg, salt og peber.
7. Steg laksefilet 1 min på hver af de 4 sider ved ret hård varme. Laksen skal kun netop være gennemstegt.
8. Anret grønsagerne ovenpå den fintsnittede salat, fordel purløgscremen derover og anret laksen ved siden af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar