Denne wok er en arvart af den velkende sweet and sour, og den er stadig både sød og sur, nu er den bare også spicy. Retten er super lækker i det kolde efterårsvejr, og egner sig fortrinligt til sofa, da den kan spises af en skål med pinde uden at det løber ud over det hele.
Hot & Sour Wok med Svinekød og Peberfrugt til 2 personer
Ingredienser:
1 spsk. sesamfrø
2 tsk. olie
200 g. svinekød i tern eller strimler (jeg brugte skinkeschnitzel)
2 peberfrugter, rød og/eller grøn
2 tsk maizena
2 tsk. sojasauce
1 spsk. limesaft
2 spsk. acaciehonning
1 tsk. sambal oelek el. ½ finthakket rød chili
Fremgangsmåde:
1. Rist sesamfrøende kort på en tør pande til de er gyldne, tag dem af panden og stil til side.
2. Opvarm olien i en wok og lynsteg svinekød og peberfrugt i strimler 5-6 min over høj varme.
3. Rør maizena ud i sojasauce og rør limesaft, honning, sambal oelek eller chili og sesamfrø i.
4. Hæld saucen i wokken og steg til saucen tykner. Blandt den godt, så kød og peberfrugt dækkes godt af sauce.
5. Server med jasmin- eller basmatiris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar