Kylling Jalfrezi til 2 personer
Ingredienser:
250 g. kylling
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 spsk. olie
1 lille løg, grofthakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. fintrevet ingefær
1/4 tsk. gurkemeje
½ tsk. spidskommen
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. chilipulver
3/4 dl. tomatpassata
3/4 dl. vand
2 tsk. olie
1 fed hvidløg, finthakket
1 peberfrugt i tern
2 forårsløg i skiver
½ tsk. garam masala
Fremgangsmåde:
1. Skær kyllingen i mundrette tern og læg i en plastbøtte. Overhæld med citronsaft og salt, vend rundt og stil på køl 20 min.
2. Varm olie i en gryde og steg løget under omrøring 5-8 min.
3. Tilsæt hvidløg og ingefær og svits videre under omrøring 3 min.
4. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander og chili og steg 1 minut.
5. Tilsæt tomat og kog 2-3 min under omrøring.
6. Tilsæt kyllingen med marinade, skru op for varmen og kog under omrøring til kyllingen bliver hvid.
7. Tilsæt vand, bring i kog og kog under låg ved svag varme ca. 25 min.
8. Varm olien på en pande og steg hvidløg ved jævn varme under omrøring et par minutter.
9. Tilsæt peberfrugter og forårsløg og steg 2 min. Rør garam masala i.
10. Vend grønsagerne i retten og server med basmatiris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar