onsdag den 2. januar 2013

Fried Rice med Rejer og Grønsager

Velkommen til januar måned :) Et nyt år betyder nye tiltag her på bloggen. Og jeg har et par planer, som jeg vil udføre. Ud over det vil jeg meget gerne høre fra dig, hvis du har ideer til ting der kunne være anderledes, bedre eller bare godt at få på bloggen. De ting jeg har planer om er først og fremmest et råvareregister. Jeg skriver af og til om indkøb, tilberedning og tips og tricks i forhold til specifikke råvarer, og det skal der ligge et register på, så man nemt kan finde det. Derudover har jeg planer om at lave en side med menuforslag til forskellige typer arrangementer. Og sidst men ikke mindst vil der fremover, og måske også bagudrettet, være weightwatchers propoint værdier på opskrifterne.

Fried rice er en traditionel asiatisk ret. Så vidt jeg ved er den kinesisk, men det kan være jeg tager fejl :) Uanset er det i hvert fald en ret, der som udgangspunkt består af ris, stegt i olie og vendt med æg, der stivner til scrambled egg. I denne version er der tilsat rejer og grønsager, så måltidet bliver komplet.

Aromatiske ris: Aromatiske ris er de ris, vi kender som basmati og jasmin. Som udgangspunkt hører basmatiris til de vestasiatiske køkkener (mellemøsten, indien, pakistan) og jasminris til de østasiatiske køkkener (Thailand, indonesien, Vietnam osv.) Enhver der har prøvet at koge disse ris, som vi normalt koger ris i Danmark, ved, at det giver et absolut sammenklistret og ikke særlig lækkert resultat. Disse typer ris skal nemlig koges ganske anderledes. Hæld risene i en gryde, hæld rigeligt vand over (mindst dobbelt så meget som risene) og tilsæt 1 tsk. salt. Bring i kog og kog 10 min. Hæld vandet fra risene i en sigte og hæld dem tilbage i gryden. Læg låget på og lad dem stå 5-10 min. Rør rundt og server.


Fried Rice med Rejer og Grønsager til 2 personer

Ingredienser:

1 spsk. olie
200 g. rejer, optøede
1 håndfuld koriander, snittet groft
Ingefær, på størrelse med en tommelfinger, fintrevet
150 g. sukkerærter snittet
3 forårsløg, skivede
2 æg
1½ spsk. soyasauce
120 g. basmatiris

Fremgangsmåde:

1. Kog risene (se ovenfor)

2. Opvarm olien i en wok og steg forårsløg, sukkerærter og ingefær et par minutter. 

3. Skru ned for varmen, tilsæt ægget og rør rundt til det er stivet. 

4. Tilsæt sojasauce og ris, varm igennem og tag af varmen.

5. Rør rejer og koriander i og server. 

ProPoints: 11 points per person2 kommentarer:

  1. Jeg tror at jeg har prøvet den nogle gange, er dog ikke sikker. Har efterhånden været en del i østen, og jeg er meget glad for det meste de serverer. Men de bruger nok ferskvandsrejer der, gør de ik?

    SvarSlet
  2. Hej

    Jo det gør de måske. Ved jeg egentlig ikke. Ifølge opskriften var det helt almindelige rejer. Men man kan jo vælge ukogte rejer og så stege dem med. Så bliver de ikke små og tørre :)

    SvarSlet