fredag den 4. januar 2013

Laks på Krukke


Potted salmon, hedder det på engelsk. Men det har vi ikke rigtig et dansk ord for. Derfor den noget usædvanlige overskrift. I bund og grund er det et utroligt velsmagende laksepålæg, der egner sig særligt godt til en gæstefrokost eller en forret. Jeg brugte retten til en af mine sammenskuds-tapasaftener, hvor vi i bund og grund serverer hvad som helst under hatten "tapas".

Opskriften er "The Hairy Bikers" fra deres kogebog "Mums still know best", hvilket i bund og grund betyder, at den er gennemtestet og godkendt af både dygtige madkendere og mødre, der har lavet maden gennem årtier. Det kan vist ikke gå helt galt. Retten faldt i god smag hos gæsterne, og det er helt klart ikke sidste gang, jeg selv har lavet den til gæster.


Laks på Krukke til 4-6 personer


Ingredienser:

2 laksefiletter af 125-150 g.
1 citron
1 laurbærblad
50 g. smør
100 g. røget laks
100 g. friskost max 10 %
1 lille potte dild
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1. Læg en af laksefiletterne i en gryde og dæk den med vand. Skær en strimmel citronskræl med kartoffelskrælleren og læg den i gryden med laurbærbladet. 

2. Bring i kog, læg låg på og lad det simre 6 min. Lad laksen køle på en tallerken. 

3. Skær den anden laksefilet i tern på 1x1 cm og læg dem på en pande med smørret. 

4. Smelt smørret over middelsvag varme og lad laksen "stege" 2-3 min til de er netop færdige. Tag af varmen og lad dem stå i panden med smørret

5. Læg den citronkogte laks i en blender med røget laks, friskost og dild. Tilsæt fintrevet citronskal og rigeligt peber. 

6. Blend til massen er jævn. 

7. Vend de smørdampede laksetern i massen. Gem smørret.

8. Hæld massen i en skål, en krukke eller et syltetøjsglas og hæld det smeltede smør gennem en lille si over laksen. Dæk til og stil på køl. 

ProPoints: 4,5 point ved 6 portioner
Ingen kommentarer:

Send en kommentar