mandag den 14. januar 2013

Lynhurtige Hvedeboller


Jeg kan godt lide at kunne servere noget lækkert og hjemmelavet, når jeg får gæster. Også når de melder deres ankomst ganske kort før de rent faktisk er her. Disse boller tager ca. 15 min at ælte og forme, og så skal de bare bage. Og de smager endda rigtig lækkert. Den manglende hævning betyder dog, at eventuelle rester bør fryses og varmes inden spisning. Opskriften er fra Amo, og i deres version lægges bollerne i hjerteform og pyntes med glasur. Jeg serverede bollerne smurt med smør. 

Lynhurtige Hvedeboller, 24 stk.


Ingredienser:

50 g. gær
2,5 dl. mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
75 g. smør
500 g. mel

1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i mælken. 

2. Tilsæt sukker, salt, æg og smør. 

3. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt grundigt til dejen er glat og smidig.

4. Del dejen i 24 stykker, der trilles til boller og lægges på bagepapir på en bageplade.

5. Pensl med æg og bag ca. 15 min ved 220 grader. 

ProPoints: 3 point pr. bolle




8 kommentarer:

  1. Der bliver overhovedet ikke 24 stk.
    Jeg har lige lavet dem og jeg fik 11 stk. og de er meget små..

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Jeg skal ikke kunne svare på hvad der er sket. Mine opskrifter er altid baseret på, hvad jeg selv laver i køkkenet. Og opskriften gav mig 24 boller - de var ikke store, men heller ikke meget små.

      Hilsen,
      Tina

      Slet
  2. Alt gik galt her, da jeg for et par dage siden prøvede denne opskrift. Tror at det måske er mig der er noget galt med, da det var første gang at jeg lavede hvedebrød. Jeg formede ialt 20 boller af dejen og bagte dem 20 min ( og ikke 15 min ) da jeg kunne se at de under bagning ikke ville blive ret sore. Bollerne blev stenhårde, men de gled alligevel ned, med en kop kaffe til ...og de smågryntende gæster med stivnede ansigterne, kommenterede ikke bollerne yderligt under spisningen :-D

    Jeg har så idag istedet prøvet at lave to hvedebrød i forme af dejen, men her gik det også galt. Har denne gang prøvet at opløse gæren i lunken mælk og brugt honning istedet for sukker, da jeg ikke havde mere sukker. Nå øv, men jeg vil prøve igen ...måske med 15 - 30 min. hævning inden bagning.

    Anyway, jeg tror på at der kan laves boller af denne opskrift, ellers ville du Tina K selvfølgelig ikke ligge det ud på nettet.

    Tak for din opskrift !

    Mvh Bolle Olsen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Olsen

      Det lyder helt sikkert til at noget er gået galt. Jeg vil mene at kun meget store boller har brug for at bage 20 min. Jeg ville prøve at tilsætte lidt mindre mel og ælte lidt længere - gerne i en røremaskine. Det plejer at være mængden af mel der dikterer om brød bliver hårdt. Og så selvfølgelig at gæren ikke er blevet for varm. Det må aldrig blive varmere end 37 grader.

      Held og lykke :)

      Tina

      Slet
  3. :-) jeg har ikke bagt boller i mange år ,men huskede da at lune mælken svagt,imens jeg med håndkraft ældede smøret i,derefter hældte jeg det i den i skålen med det smudlret gær og andre ting i,og rørte det sammen med hånden,tilsatte så melet lidt efter lidt,og rullede dejen i "pølser" jeg delte i 24 små,men skønne boller

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder rigtig godt :) Jeg må tilstå at jeg sjældent har tålmodighed til at lune mælken, men det er da garanteret en god ide at gøre det :D

      Slet
    2. :-) tak tina k.jeg ældede ikke rørte det hele med håndkraft.jeg er ikke til "kolde" ælde/røre maskiner.og det skal bare være håndlunt

      Slet
  4. Jeg fik også 11 store boller.. ;)

    SvarSlet