søndag den 6. januar 2013

Tomatrisotto med Kylling


Her i januar må maden gerne være sund, men den skal samtidig helst opfylde vores behov for "comfort-food". Med andre ord skal den helst ikke smage for meget af diætkost. Traditionel risotto indeholder pr. definition både vin, smør og parmesanost, og det kan være svært at lave en velsmagende version, hvor der samtidig er skåret ned på kalorierne. Her er løsningen tomat-risotto. "Saucen er erstattet af tomat og krydderier, og det giver en lækker omend noget anderledes risotto. Men det kan kun anbefales. 

Tomatpassata: Tomatpassata er i bund og grund hakkede tomater, der har været en tur i blenderen. Der er ikke nogle fiksfakserier ved det og ikke tilsat anden ekstra smag eller noget. Jeg bruger primært passata frem for hakkede tomater, da jeg simpelthen ikke er stor fan af "klumperne". Så i langt de fleste af mine opskrifter kan passata'en erstattes af hakkede tomater, hvis du ønsker det. Tomatpassata kan købes i alle større supermarkeder, men fås ikke altid i Fakta, Netto, Spar og Aldi. Jeg foretrækker at købe det i Føtex, hvor et karton med 400 gram koster 5,50. Lidl har desuden 500 g. passata til 5 kr., hvis du er så heldig at bo tæt på sådan en.

Tomatrisotto med Kylling til 2 personer

Ingredienser:

1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk. olie
250 g. kyllingebryst
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
150 g. ris
1 karton tomatpassata
2 dl. vand
salt og friskkværnet peber
1 bdt. persille

Fremgangsmåde:

1. Steg hakket løg og hvidløg i olie til det bliver blødt. 

2. Tilsæt kyllingebryst i tern eller strimler og steg under omrøring et par minutter. Kødet skal ikke tage farve. 

3. Tilsæt ris og krydderier, vend rundt, og tilsæt tomat og vand. 

4. Bring i kog, skru ned for varmen og lad risottoen simre ca. 15 min til risene er møre. Rør i den af og til og tilsæt lidt ekstra vand, hvis retten bliver for tør.

5. Smag til med salt og peber og rør hakket persille i. Server med en skål salat. 

ProPoints: 10 point pr. portion

Ingen kommentarer:

Send en kommentar