mandag den 7. januar 2013

Asiatisk Bøfsalat med Peanutdressing


I den kolde vintertid får jeg tit lyst til rigtig sommerlig feriemad. Denne gang faldt valget på en lækker grøn salat med masser af rødt oksekød og en dejligt stærk peanutdressing. MUMS siger jeg bare :D Det smagte af sommer og af sol og af masser af varmt vejr. Ren drømmemad :) Jeg glemte cashewnødderne på toppen, men jeg tror bestemt kun de gør noget godt for retten. De kan evt. erstattes af peanuts.

Karrypasta: Det kan være fristende at købe den billige karrypasta i supermarkederne, da de jo nok smager rimelig ens, men det er desværre ikke tilfældet. Så selv om jeg normalt er en stor fortaler for, at billige varer kan være lige så gode som dyre, så kan det virkelig betale sig at investere lidt mere i karrypasta. Karrypasta kan holde sig RIGTIG længe i køleskab, så det er ikke spild af penge, selv om man kun bruger lidt ad gangen. Allerbedst er det, hvis man besøger sin asiatiske købmand og køber en virkelig kvalitets-karrypasta, men alternativt er den dyrere variant i supermarkedet brugbar. Både blue Dragon og Santa Maria laver nogle udemærkede, som dog ikke måler sig med de originale.


Asiatisk Bøfsalat med Peanutdressing til 2 personer

Ingredienser:

2 oksesteaks a 125 g. 
1 tsk. rød karrypasta
1 spsk. peanutbutter, crunchy
1 lille dåse kokosmælk, 165 ml. max 10 %
1 tsk. limesaft
1 tsk. fiskesauce
1 hjertesalat
1 pose slikærter, 150 g.
2-3 forårsløg
10 cashewnødder

Fremgangsmåde:

1. Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side, så de er røde indeni, og krydr med salt og peber. Lad dem hvile på et spækbræt.

2. Rist karry i lidt af det faste fra kokosmælken ca. et minut i en gryde.

3. Tilsæt peanutbutter og resten af kokosmælken og kog godt igennem. Sørg for at røre peanutbutter godt ud i kokosmælken. 

4. Tilsæt fiskesauce og limesaft og tag af varmen. 

5. Anret skyllede salatblade, slikærter halveret på langs og snittet forårsløg på to tallerkener. 

6. Fordel oksekødet herover og hæld til sidst dressingen over. Drys med nødder. 

7. Server med brød. 

ProPoints: 8,5 point pr. portion
1 kommentar:

  1. Strålende. Den går direkte ind på listen over mine favoritter.

    SvarSlet