Endnu en god, varm og krydret wok til de kolde aftener. Denne er en Gordon Ramsay, og som man straks mistænker betyder det mørt kød og gode smagssammensætninger. Wok'en er uden kokosmælk, peanuts og andre fedende ingredienser, så den er ret fedtfattig uden at det påvirker smagen negativt :)
Beef Stir-Fry til 2 person
Ingredienser:
Kød:
250 g. oksesteak
1 spsk. sojasauce
2 tsk. sesamolie
salt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg
2 cm. ingefær
Wok:
125 g. nudler
2 tsk. sesamolie
1 rød peberfrugt
4 forårsløg
1 bakke bønnespirer
½-1 tsk. sambal oelek
½ bdt. koriander
1 spsk. fiskesauce
2 spsk. sojasauce
1 tsk. risvineddike
Fremgangsmåde:
1. Skær oksekødet i strimler og vend det med sojasauce, sesamolie, hvidløg, ingefær, salt og peber. Lad det marinere 10 min.
2. Kog nudlerne.
3. Steg oksekød med marinade i en brandvarm wok ca. 2 min. Tag kødet op og læg i en si over en skål.
4. Hæld olie i wokken og steg pebefrugt i strimler og forårsløg i ringe et par minutter.
5. Tilsæt bønnespirer, hakket koriander og sambal oelek og steg kort. Hæld ovenpå kødet.
6. Tag wokken af varmen, bland saft fra kød og grønt, sojasauce, fiskesauce og risvineddike og hæld det i wokken. Lad det koge noget ind til det er sirupskonsistens.
7. Vend kød og grønt i saucen og server på nudler.
ProPoints: 11 points per person
Ingen kommentarer:
Send en kommentar