torsdag den 14. februar 2013

Madpandekager med Kylling



Tirsdag var det pandekagedag. En tradition fra dengang, hvor man stadig fastede fra askeonsdag - onsdagen efter fastelavn - og 40 dage frem. På hvide tirsdag, som pandekagedagen hedder, skulle man opbruge mælk, æg og lignende produkter, der ikke kunne holde sig til efter fasten, og en af retterne, man lavede af det, var pandekager. Og bare fordi vi ikke længere faster, kan vi jo sagtens fejre dagen med pandekager ;)

Jeg valgte en madpandekage, da jeg havde gæster, og der også skulle være plads til en let forsinket omgang fastelavnsboller.


Madpandekager med Kylling til 2 personer


Ingredienser:

Pandekager:
80 g. mel
½ tsk. salt
2 dl. mælk
2 æg
1 spsk. flydende margarine

Fyld:
200 g. kyllingebryst
100 g. bacon i tern
salt og peber
1 tsk. paprika
2 tomater
1 avocado
75 g. slikærter
1 spsk. citronsaft
100 g. revet ost 13 %

Fremgangsmåde:

1. Bland mel og salt og rør mælken i til en jævn masse. Tilsæt æggene, pisk godt og steg 6 pandekager. Hold dem varme.

2. Steg bacon sprød på en pande.

3. Tilsæt kylling i strimler og steg til de er møre. Krydr med salt, peber og paprika. 

4. Skær tomaterne i både, fjern kerner og skær resten i små tern. 

5. Skær avocadoen i små tern og snit slikærterne 3 gange på skrå. Bland med tomaten og citronsaft.

6. Server pandekagerne med kyllingefyld, grønsagsfyld og revet ost. 

ProPoints: 19 points per person






Ingen kommentarer:

Send en kommentar