Suppe er en af de retter der altid egner sig som vegetarmad. Og i denne version bliver den nemt vegansk - man skal blot udskifte fetaosten med noget andet som f.eks. sojayoghurt. Denne suppe er dejlig mild og mættende samtidig med at den smager af forkælelse. Opskriften er fra magasinet Spis Bedre.
Peberfrugt og Kartoffelsuppe med Feta til 2 personer
Ingredienser:
Suppen:
½ løg
350 g. kartoffel
2 røde peberfrugter
1 terning hønsebouillon
½ liter kogende vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
peber
Fyld:
75 g. feta eller sojayoghurt
2 tsk. olivenolie
½ potte persille
120 g. groft brød
Fremgangsmåde:
1. Hak løget, skær skrællede kartofler i tynde skiver og peberfrugter i fine strimler.
2. Steg løget 3 min i olivenolie. Tilsæt kartofler og steg 3 min. Tilsæt peberfrugter og steg 3 min.
3. Smuldr bouillonterningen i gryden og tilsæt 1/4 liter vand. Koger under låg 10 min eller til kartoflerne er møre.
4. Blend suppen og tilsæt vand til suppen har rette konsistens. Kog op og krydr med salt og peber.
5. Server i skåle eller tallerkner drysset med smuldret feta eller sojayoghurt og hakket persille. Server brødet til.
ProPoints: 13 points per person
Yumyum, ser godt ud, tror det er rigtig lækkert med sådan en gang feta på toppen!
SvarSlet- Anne