fredag den 1. marts 2013

Kofta Masala
Denne ret er oprindeligt lavet af hakket kød, og man kan sagtens udskifte oksekøddet med lam. Jeg valgte bare at bruge oksekød, da jeg havde det i fryseren. Saucen er en typisk masala, hvilket er en specifik retning/region indenfor indisk madlavning. Som med al indisk mad indgår der en række krydderier, som du måske ikke lige har, men jeg kan kun anbefale at få dem købt, hvis du som jeg er vild med det indiske. De holder i lang, lang tid, så udgiften er som sådan ikke høj, og det er bare en anden smag end Uncle Bens cooking sauce ;)


Kofta Masala til 2 personer


Ingredienser:

Kofte:
½ løg
200 g. hakket oksekød 5 %
1 cm ingefær
2 fed hvidløg
½ tsk. sambal oelek
½ tsk. salt
1 æg

Sauce:
2 tsk. olie
½ kanelstang
3 nelliker
3 kardemommekapsler
½ løg
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. gurkemeje
½ tsk. paprika
½ tsk. garam masala
1 tsk. salt
½ karton tomatpassata
3/4 dl. Cheasy Fraiche

100 g. basmatiris

Fremgangsmåde:

1. Blend løget med en stavblender og hæld det i en skål med hakket kød, finthakket ingefær, finthakket hvidløg, sambal oelek, salt og æg. Rør godt sammen, form til kødboller og stil på køl 2 timer. 

2. Varm olien i en gryde og tilsæt kanelstang, nelliker, hakket løg og indholdet af kardemommekapslerne. Steg til løget er gyldent.

3. Tilsæt alle de stødte krydderier og steg 30 sekunder. 

4. Rør passata i, tag af varmen og rør Cheasy fraiche i lidt efter lidt. Sæt gryden tilbage på blusset, læg kødbollerne i saucen, bring i kog og lad det simre ved lav varme i 1 time. Ryst af og til gryden lidt.

5. Server med friskkogt ris. 

ProPoints: 12 points per person


Ingen kommentarer:

Send en kommentar