søndag den 21. april 2013

Sommersalat



Jeg lavede denne salat som en lækker frokost på en solfyldt lørdag, og det smagte virkelig af sommer. Så meget at jeg kom afsted i bare tæer i ballerinaerne bagefter, hvilket nok var en smule modigt ;). Men det smager virkelig af terassemad direkte fra køkkenhaven. Retten er også velegnet som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling. Jeg synes, at rygeost kan være lidt spids i smagen, men her er den rørt op i lidt tykmælk og krydret, og det gjorde den rigtig lækker. Grønsagerne kan naturligvis varieres i det uendelige. Prøv f.eks. asparges, gulerod eller peberfrugt.

Sommersalat til 2 personer


Ingredienser

150 g. rygeost
1 dl. tykmælk eller lignende
salt og peber
1 tsk. sennep
½ håndfuld grofthakket basilikum

50 g. salatblade
2 tomater eller 8 cherrytomater
½ agurk
10 radiser
½ potte purløg

120 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Rør rygeost med tykmælk, sennep, basilikum, salt og peber.

2. Skyld og slyng salaten, skær tomaterne i både eller halve, skær agurken i tykke skiver der halveres, skær radiserne i kvarte og hak purløget groft. 

3. Anret grønsagerne på to tallerkener, fordel rygeostcremen herover og drys med purløg. Server med brød. 

ProPoints: 9,5 points per person



Ingen kommentarer:

Send en kommentar