onsdag den 12. juni 2013

Estragonkylling med Ris

Ugens tema: Gryderetter med fløde





Om man kan kalde det her en gryderet er nok lidt op til personlig tolkning hehe. I hvert fald indeholder den kun kylling og sauce. Men men, en god kylling og en god sauce ;) Jeg har før eksperimenteret lidt med både sennep og estragon, begge uden at det blev et synderlig godt resultat, men denne gang lykkes det at få begge inkoorporeret i en ret uden at det gik galt. Opskriften stammer fra et gammelt nummer af Magasinet Mad! men jeg skriver den, som jeg lavede den.

Estragonkylling med Ris til 2 personer


Ingredienser:

2 kyllingebryster
salt og peber
1 spsk. olie
1½ spsk. grov sennep
1 spsk. hvidvinseddike
3/4 dl. hønsebouillon
2½ dl. madlavningsfløde 4 %
½ bdt. estragon

120 g. ris

Fremgangsmåde:

1. Kog risene.

2. Skær hvert kyllingebryst i 3 stykker og krydr dem med salt og peber. Brun dem i olie i en gryde og tag dem op.

3. Hæld sennep og hvidvinseddike i gryden og steg kort. Tilsæt så bouillon og fløde. Varm op og smag til med salt og peber. Læg kyllingen i saucen, læg låg på og lad det simre ca. 10 min til kyllingen netop er gennemstegt.

4. Tilsæt finthakket estragon og server med ris. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar