torsdag den 20. juni 2013

Pizza alla Capricciosa

Ugens tema: Italien





Det er lidt en kunst at lave en hjemmelavet pizza, der har de kvaliteter, som en italiensk pizza har. Især bunden kan være svær at få rigtig sprød, men med denne version fra kogebogen "One more slice" synes jeg, at resultatet blev RIGTIG godt. Bunden blev tynd og meget sprød. Det er dog vigtigt at moderere sin topping, hvis den skal blive ordentlig sprød. Hvis der er for meget fyld eller for vandholdigt fyld, så bliver bunden blød og svampet og kan endda smage rå. 

Capricciosa er navnet på en pizza med tomat, ost, skinke og champignon. Jeg har valgt nogle nogle lækre produkter af høj kvalitet, men hvis man ønsker kan pizzaen laves helt basalt med revet ost, skinkestrimler og champignon.

Pizza alla Capricciosa til 2 personer


Ingredienser:

Bund:
10 g. gær
1½ dl. vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
ca. 200 g. mel

Tomatsauce:
70 g. koncenteret tomatpure
2 tsk. olivenolie
1 spsk. vand
½ tsk. salt
peber
1 tsk. oregano

Fyld:
70 g. røget skinke
1 tomat
100 g. champignon
2 fed hvidløg
125 g. mozzarella (1 kugle)
½ potte basilikum

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i vand, tilsæt sukker, salt og olivenolie og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt godt.

2. Hæver 45 min på komfuret mens ovnen opvarmes til 250 grader. Lad en bageplade blive i ovnen imens.

3. Ælt dejen igennem, del den i 2 og rul dem ud til tynde pizzabunde ca. 30 cm. i diameter. Læg dem på hver deres stykke bagepapir.

4. Rør ingredienserne til tomatsaucen sammen og smør den på de to bunde.

5. Fordel skinken på pizzaen, derefter tomater i tynde skiver, rensede champignon i tynde skiver, hvidløg i tynde skiver, mozzarella i skiver og basilikumblade på de to pizzaer.

6. Bag en pizza ad gangen midt i ovnen på den brandvarme bageplade i ca. 10 min til bunden er sprød og gylden og osten godt smeltet. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar