Hvide bønner er med tiden blevet en af mine favoritter, som alternativ til ris, pasta og kartofler. I en gryderet som denne, hvor det hele er i gryden, skal man tilmed ikke tænke synderligt over det med tilbehør. Retten er let krydret, og det kan der naturligvis skrues op og ned for efter smag.
I al retfærdighed er det her nok mere en vinter- end en sommerret, men jeg har aldrig været særlig god til at indrette mig efter den slags praktikaliteter ;) Jeg kan sagtens spise tunge gryderetter og risengrød i juli og koldskål i januar. Men det sagt, så er det nok ikke terassemad, men egner sig bedre til en kølig regnvejrsdag.
Husk at bønnerne skal sættes i blød dagen før de skal bruges!
Pølsegryde med Hvide Bønner til 2 personer
Ingredienser:
150 g. hvide bønner
100 g. bacon i tern
1/4 porre
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tørret chili
1 nellike
En god dusk timian
4 tsk. olie
4 pølser
½ løg
½ grøn peber
1 tsk. paprika
3/4 dl. tomatpassata
½ tsk. æblecidereddike
Fremgangsmåde:
1. Læg bønnerne i blød i koldt vand natten over. Hæld vandet fra og skyld bønnerne.
2. Kom bønnerne i en gryde med bacontern, porre i skiver, finthakket hvidløg, laurbærblad, chili, nellike og timian bundet sammen med snor.
3. Hæld 4 dl. vand ved og bring i kog. Tilsæt 2 tsk. olie. Kog ved svag varme under låg i 1 time.
4. Skær peberfrugt i små tern og hak løget fint. Svits i 2 tsk. olie på en pande 5-6 min. Tilsæt paprika og tomat og steg kort.
5. Skær pølserne i 3 stykker hver. Fjern timian, chili, nellike og laurbærblad fra bønnerne og tilsæt pølser og tomatblanding. Varm igennem til pølserne er varme og smag til med salt og peber. Server
Ser godt ud! Jeg tænker cassoulet :)
SvarSletCassoulet i en meget forenklet udgave ja :)
Slet