mandag den 17. juni 2013

Saltimbocca

Ugens tema: Italien

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og jeg har derfor valgt at denne uges tema skal smage lidt af ferie. Al maden i denne uge er fra Italien. Der er lækre skinker, masser af friske krydderurter, friske grøntsager og masser af pasta. Italiensk mad er oftest både nemt og hurtigt. Det kan dog godt være en smule dyrt at købe ind til. De lækre skinkeprodukter og krydderurterne er dyre, men pastaen og pizza'en er billige. Så alt i alt går det vist op. 






Saltimbocca er en traditionel italiensk kødret bestående af en kalvesnitzel, parmaskinke og salvie. På restauranter vil man ofte få den serveret med en svampesauce og et kartoffelprodukt, men mange typer tilbehør passer fint til den. Jeg kogte lidt gnocchi og lavede en sauce med basilikum på panden. Jeg lavede også en almindelig grøn salat og brugte lidt pesto som dressing. Det blev meget italiensk.

Saltimbocca til 2 personer


Ingredienser:

2 wienerschnitzler af kalveinderlår (250 g. i alt)
4 skiver parmaskinke
10 salvieblade
salt og peber
oliemargarine til stegning

Fremgangsmåde:

1. Hvis schnitzlerne er tykke så bank dem godt flade med håndroden eller bagenden af en kniv.

2. Læg parmaskinke på schnitzlerne, så de så vidt muligt dækker helt.

3. Fordel salviebladene på halvdelen af hver schnitzel og fold den anden halvdel ind over.

4. Krydr med salt og peber og steg 2-3 min på hver side. Server med det ønskede tilbehør.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar