tirsdag den 23. juli 2013

Burger med Svinehak og Avocadocreme

Ugens tema: Fastfood i forklædning






Det ligner en mexicansk burger, men det er det ikke helt. Bøffen er lavet af hakket svinekød rørt med soltørret tomat, oliven, løg og feta - den er vel nærmest græsk. Dertil er der en syrlig avocadocreme med lidt chili, som står virkelig godt til bøffen. Et alternativ til den traditionelle burger, hvis den er gået hen og blev lidt kedelig. 


Burger med Svinehak og Avocadomos til 2 personer


Ingredienser:

Bøffer:
200 g. hakket svinekød 5 %
1 spsk. finthakket løg
2 spsk. hakkede soltørrede tomater
15 g. grønne oliven i små tern
15 g. feta 3 % i små tern
1 spsk. mel
salt og peber
2 tsk. oliemargarine

Avocadocreme:
1 avocado
1 spsk. citronsaft
½ spsk. finthakket løg
½ tsk. sambal oelek
1 dl. strimlet salat

2 store fuldkornsburgerboller
2 tomater

Fremgangsmåde:

1. Mos avocadokødet med en gaffel og rør sammen med citronsaft, løg, sambal oelek og salat.

2. Varm burgerbollerne i ovnen eller på brødristeren og skær tomaterne i skiver.

3. Rør kødet med løg, soltørret tomat, oliven, feta, mel, salt og peber. Form til to flade bøffer med en lidt større diameter end burgerbollerne. Steg dem 3-4 min på hver side i oliemargarine.

4. Læg tomatskiver på bunden af burgerbollerne. Fordel avocadomosen ovenpå, derpå bøffeerne og til sidst resten af tomaterne. 



2 kommentarer:

  1. Den står i forvejen på burger til aftensmad - og jeg har et par advokadoer som skal bruges, så der var lige lidt input til aftensmaden :-)

    SvarSlet
  2. Hej Mette

    Lækkert at det lige passede ind i planerne :)Jeg håber, at det falder din smag.

    Hilsen,
    Tina

    SvarSlet