I denne uge vil jeg komme med nogle forslag til salater, der kan spises til frokost. Oftest vil de også kunne bruges til en let middag eller som tilbehør til kød. Kendetegnende for salaterne er, at de er fyldige og mættende. Nogle vil være egnede til madpakken, mens andre vil være bedst at lave hjemme lige før spisetid.
Det er nok ikke helt korrekt at kalde dette en salat. Det er grillede nektariner ovenpå salat. Men ikke desto mindre er det super lækker sommermad. Salaten kan sagtens bruges som en forret eller som tilbehør til en kødret. Jeg spiste et stykke brød til salaten.
Salat med Nektarin og Gedeost til 2 personer
Ingredienser:
Salat:
2 nektariner
50 g. gedeost (Chévre)
75 g. salatblade
½ rødløg
½ bdt. basilikum
Dressing:
1 spsk. hindbæreddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. akaciehonning
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Halver nektarinerne og fjern stenen. Fordel osten i hullerne og grill nektarinerne på havegrillen eller en grillpande 15 min.
2. Skyld og tør salaten og hak rødløg groft. Bland med basilikum.
3. Rør dressingen sammen og vend den i salaten. Anret på en tallerken med nektarinerne øverst. Server med godt brød.
Fremgangsmåde:
1. Halver nektarinerne og fjern stenen. Fordel osten i hullerne og grill nektarinerne på havegrillen eller en grillpande 15 min.
2. Skyld og tør salaten og hak rødløg groft. Bland med basilikum.
3. Rør dressingen sammen og vend den i salaten. Anret på en tallerken med nektarinerne øverst. Server med godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar