tirsdag den 30. juli 2013

Bulgursalat med Appelsin og Bønner

Ugens tema: Frokostsalater




Jeg spiste denne salat til frokost, hvor den var rigtig lækker, men den er lige så velegnet som tilbehør til f.eks. fisk, kylling eller en steak. Sødmen fra appelsinerne giver den en lidt anderledes smag og det står godt til det skarpe forårsløg. 

Bulgursalat med Appelsin og Bønner til 2 personers frokost

Ingredienser:

100 g. bulgur
2 appelsiner
100 g. grønne bønner
1 snackpeber
4 forårsløg
2 dl. finthakket iceberg
1 dl. grofthakket basilikum
1 spsk. olie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog bulguren ti min i letsaltet vand, dræn den og afkøl straks i koldt vand. Lad den dryppe af.

2. Kog bønner fem min i letsaltet vand, dræn dem og afkøl straks i koldt vand. Lad dem dryppe af.

3. Skær bønner i halve, snackpeber i fine tern og forårsløg i tynde skiver.

4. Riv skallen af ½ appelsin og læg i en lille skål. Skær top og bund af appelsinerne og skær skallen af med en skarp kniv. Skær i tynde både uden at medtage den hvide midte. Vrid saften af det overskydne og hæld den ned til appelsinskallen sammen med saften på skærebrættet.

5. Bland bulgur med grøntsager, salat, basilikum og appelsin.

6. Rør olie i appelsinsaften og smag til med salt og peber. Vend i salaten og server.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar