onsdag den 6. februar 2013

Asiatisk Salat med Kylling



Det er blevet tid til noget spændende frokost igen, og denne gang er det blevet en asiatisk salat med kylling, lige til at tage med på arbejde. Dressingen har jeg med i en lille plastbøtte, og jeg hælder den først over retten, når jeg skal spise. Så bliver salaten ikke blød og slatten. Opskriften er fra BBC Good Food.

Asiatisk Salat med Kylling til 2 personer


Ingredienser:

125 g. kyllingebryst
1 tsk. olie
1 spsk. fiskesauce
revet skal og saft af ½ lime
1 tsk. sukker
1 bakke salatblade, 75 g. (jeg brugte Napoletana)
1 bundt koriander
1/4 rødløg 
½ rød chili 
½ agurk
120 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Krydr kyllingebrystet med salt og peber og steg det netop mørt i olie. Lad det køle helt af.

2. Rør fiskesauce, limeskal, limesaft og sukker sammen og lad det stå til sukkeret er helt opløst. 

3. Fordel salatbladene på to tallerkener eller i to plastikbøtter.

4. Snit koriander groft, skær rødløg i tynde ringe, fjern kernerne fra chilien og skær den i tynde strimler og halver agurken, fjern kernerne med en teske og skær i tynde skiver. 

5. Fordel grønsagerne over salaten og læg strimler af kylling øverst.

6. Fordel dressingen over eller hæld den i små plastbøtter og læg dem ned til salaten. Server med brød.

ProPoints: 6 points per person


2 kommentarer:

  1. Rigtig lækker frokost du har tilberedt. God ide, da en asiatisk kun får en til, at se frem til den :-).
    /Søren

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Søren.

      Tak for de fine ord. Og du har helt ret. Det er nemmere at se frem til noget lækkert eksotisk end en flad med leverpostej ;)

      Tina

      Slet