torsdag den 1. august 2013

Rustik Bondesalat

Ugens tema: Frokostsalater






En rigtig lækker italiener, der er fuld af smag og virkelig lækre ingredienser, og hvor man på ingen måde savner kødet. Retten kan også spises som en let aftensmad eller eventuelt som tilbehør til kød. Det vigtigste er, at den forberedes kørt før den skal spises. Hvis man ønsker en sundere salat kan mozzarella'en halveres. Opskriften fandt jeg i et ældre nummer af Magasinet Mad! 

Rustik Bondesalat til 2 personer


Ingredienser:

½ rødløg
30 cherrytomater, gerne i flere farver
2 kugler mozzarella á 125 g.
2 tsk. olivenolie
havsalt
12 sorte oliven
1 potte basilikum

50 g. ciabattabrød
olivenolie
havsalt

Groft brød

Fremgangsmåde:

1. Skær brødet i firkanter og læg dem på bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med havsalt. Bag ved 250 grader 3-4 min. til brødet er sprødt. Lad det køle lidt.

2. Hak rødløget groft og skær tomaterne i halve. Skær mozzarellaen i tern. Fordel det hele på to tallerkener, dryp med olivenolie og drys med havsalt. Lad det trække 10 min. 

3. Skær oliven i halve og fordel dem over salaterne sammen med croutoner og basilikumblade. Server med brød.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar