søndag den 1. september 2013

Stegt Kylling med Persillefyld




I disse moderne tider spises kylling oftest som kyllingelår eller brystfiletter. Det er nemmest og hurtigst og det passer til de små husholdninger. Det sagt, så er der altså noget helt særligt over en helstegt kylling. Kødet har bare en anden smag og struktur.

For nylig kom min mor på besøg medbringende en lækker frisk, hel kylling. Vi fyldte et lækkert, smagfyldt fyld under skinnet på den og stegte den i ovnen. Det var ren gæstelækkeri nemt og hurtigt. Jeg serverede små ristede kartofler med persille og en god skål salat til. 

Stegt Kylling med Persillefyld til 3-4 personer


Ingredienser:

1 hel kylling
2 dl. hakket persille
3 fed hakket hvidløg
2 tsk. revet citronskal
2 spsk. olivenolie
salt og peber

1 spsk. olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rør persille, hvidløg, citronskal og olie sammen og krydr med salt og peber.

2. Løsn brystskindet fra spidsen af brystbenet med to fingre. Skær desuden et snit nederst på hvert lår og løsn skindet på disse.

3. Fyld brystskindet og lårene med persillefyldet. Pensl kyllingen med olie og krydr med salt og peber.

4. Læg kyllingen i et ildfast fad, hæld 2 dl. vand i bunden og steg i ovnen 1 time ved 175 grader.

5. Lad kyllingen hvile 10 min og skær den i stykker. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar