tirsdag den 17. september 2013

Thai Kyllingespyd og Rødbedesalat med Ingefær og Peanuts




Det er sæson for rodfrugter, men det betyder ikke at maden nødvendigvis behøver at være tung og tage lang tid at lave. Denne ret er let og lækkert asiatisk krydret. 


Thai Kyllingespyd og Rødbedesalat med Ingefær og Peanuts til 2 personer


Ingredienser:

Kyllingespyd:
200 g. hakket kylling 5 %
1 spsk. mel
1 spsk. sojasauce
1 spsk. finthakket rødløg
1 tsk. finthakket ingefær
1 spsk. finthakket koriander
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk. sambal oelek
½ tsk. sukker
2 tsk. olie

Rødbedesalat:
300 g. rødbeder
15 g. ingefær
½ bakke spæde salatblade
25 g. peanuts
½ spsk. rapsolie
1 tsk. balsamico

100 g. jasminris

Fremgangsmåde:

1. Kog rødbederne 20-40 min i vand. De er færdige når en urtekniv let glider ind i den største rødbede. Hæld vandet fra og overhæld med koldt vand. Gnid skindet af. 

2. Skær rødbederne i tern og vend med hakket ingefær og balsamico.

3. Hæld risen i en gryde med 3 dl. vand og 1 tsk. salt. Bring i kog og kog 10 min ved svag varme. Hæld vandet fra og hæld risen tilbage i gryden. Lad den hvile under låg 10 min.

4. Blandet alle ingredienser til kyllingespyd undtaget olie. Form to aflange pølser og sæt dem på træspyd. Steg ca. 10 min på en grillpande penslet med olie. 

5. Vend rødbederne med salatblade, olie og hakkede peanuts. 

6. Server kyllingespyd med ris og rødbedesalat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar